Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła do Nas jesień więc sezon na przeziębienia i grypy uważam za otwarty. W tym okresie najbardziej powinniśmy skupić uwagę na wzmacnianiu naszej odporności. Dziś z mojej strony propozycja domowego syropu, który wzmacnia odporność ale też łagodzi objawy przeziębienia i gryp.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10204
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2061
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 65
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10204
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2061
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 65
Składniki
Dokładnie myjemy cytrynę, następnie ją sparzamy i kroimy w plastry lub pól plastry ( zależy od wielkości słoika ). Imbir obieramy i kroimy w cienkie plastry lub słupki. Na dno słoika wsypujemy łyżkę cukru kładziemy cytrynę i imbir. Takie warstwy ( cukier, cytryna, imbir ) układamy do zakończenia się składników ( ostatnią warstwę musi stanowić cukier). Gdy warstwy są gotowe zakręcamy słoiczek, lekko potrząsamy aby składniki się wymieszały i odstawiamy na jeden dzień w ciepłe miejsce. Gdy cukier się rozpuści nasz syrop przekładamy do lodówki i spożywamy 2 – 3 razy dziennie ( taka porcja syropu powinna starczyć na 3 dni ). Syrop można spożywać sam lub dodawać go do herbaty albo wody.