Przetwory Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wodę zagotuj z cukrem, odstaw do lekkiego ostudzenia, dodaj kwiaty i pokrojone w cienkie plasterki cytryny, przykryj, odstaw. Następnego dnia przecedź przez gęste sito i muślin, przelej do butelek, zakręć/zakorkuj i odstaw w chłodne miejsce. Syrop trzymany w lodówce powinien wytrzymać do przyszłorocznych zbiorów.
Jeśli przed odcedzeniem wyjmiesz cytryny i zalejesz je wodą możesz cieszyć się pierwszą bzową lemoniadą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

aaasikkk 01 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy syrop. Szkoda że bez zdjęcia, bo z chęcią bym go "oblukała" ;) Lubię widzieć to co zamierzam wypróbować.0 Kto głosował? | Odpowiedz