Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno zdrowy.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12416
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 868
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12416
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 868
Składniki
Wodę zagotuj z cukrem, odstaw do lekkiego ostudzenia, dodaj kwiaty i pokrojone w cienkie plasterki cytryny, przykryj, odstaw. Następnego dnia przecedź przez gęste sito i muślin, przelej do butelek, zakręć/zakorkuj i odstaw w chłodne miejsce. Syrop trzymany w lodówce powinien wytrzymać do przyszłorocznych zbiorów.
Jeśli przed odcedzeniem wyjmiesz cytryny i zalejesz je wodą możesz cieszyć się pierwszą bzową lemoniadą.