Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przydatny na przeziębienia i chore gardło. Syrop z imbirem działa rozgrzewająco i uodparniająco! Stary babciny pomysł!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Kwiaty dajemy na papier na parę godzin aby robaczki wyszły jeśli ewentualnie są jakieś. Następnie zalewamy wodą, wyciskamy sok z cytryny, dajemy cukier i gotujemy 30 minut. Odstawiamy do wystudzenia, po czym dokładnie odcedzamy. Następnie gotujemy na małym gazie do momentu aż będzie syrop miał konsystencję lejącego miodu. Wlewamy sok z imbiru. Mieszamy. Wlewamy do słoiczków i zakręcamy.