Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przydatny na przeziębienia i chore gardło. Syrop z imbirem działa rozgrzewająco i uodparniająco! Stary babciny pomysł!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1478
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 654
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1310
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1478
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 654
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1310
Składniki
Kwiaty dajemy na papier na parę godzin aby robaczki wyszły jeśli ewentualnie są jakieś. Następnie zalewamy wodą, wyciskamy sok z cytryny, dajemy cukier i gotujemy 30 minut. Odstawiamy do wystudzenia, po czym dokładnie odcedzamy. Następnie gotujemy na małym gazie do momentu aż będzie syrop miał konsystencję lejącego miodu. Wlewamy sok z imbiru. Mieszamy. Wlewamy do słoiczków i zakręcamy.