Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce i na łące zrywam liście szczawiu.
Polecam.
Odsłon: 364
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1346
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 539
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Polecam.
Odsłon: 364
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1346
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 539
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Składniki
Szczaw przebieramy, myjemy i odsaczamy. Następnie siekamy i mieszamy z solą w proporcjach mniej więcej 0,5kg szczawiu 2 łyżki soli. Tak przygotowany szczaw zostawiam na noc aby puścił sok. Gdy to już się stanie przekładam do słoików mocno uciskajac. Na wierzch leje troszkę oleju i zakrecam słoiki. Tak przygotowany szczaw wykorzystuję po sezonie na pyszną zupkę.