Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce i na łące zrywam liście szczawiu.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3063
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 134
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3063
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 134
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Szczaw przebieramy, myjemy i odsaczamy. Następnie siekamy i mieszamy z solą w proporcjach mniej więcej 0,5kg szczawiu 2 łyżki soli. Tak przygotowany szczaw zostawiam na noc aby puścił sok. Gdy to już się stanie przekładam do słoików mocno uciskajac. Na wierzch leje troszkę oleju i zakrecam słoiki. Tak przygotowany szczaw wykorzystuję po sezonie na pyszną zupkę.