Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowy szczaw na zimę zapraszam jak robię .
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 109
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38362
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 109
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38362
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Składniki
Szczaw myje i kroje na drobno, umieszczam w misce i obficie sole i zostawiam na1-2 godziny by puścił sok. Nasolony szczaw ciasno nakładam do słoiczków nie do końca pełno zakręcam słoiczki, podaje słoiki 10 minutowej pasteryzacji na mokro by slipki dobrze sie uszczelniły .Taki szczaw zimą smakuje wyśmienicie jako dodatek do zup należy jedynie pamiętać ze zawiera dużo soli wiec zupy nie solimy od razu dopiero potem w razie potrzeby. Pop dokładne wykonanie zapraszam na film .