Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowy szczaw na zimę zapraszam jak robię .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20872
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20872
Składniki
Szczaw myje i kroje na drobno, umieszczam w misce i obficie sole i zostawiam na1-2 godziny by puścił sok. Nasolony szczaw ciasno nakładam do słoiczków nie do końca pełno zakręcam słoiczki, podaje słoiki 10 minutowej pasteryzacji na mokro by slipki dobrze sie uszczelniły .Taki szczaw zimą smakuje wyśmienicie jako dodatek do zup należy jedynie pamiętać ze zawiera dużo soli wiec zupy nie solimy od razu dopiero potem w razie potrzeby. Pop dokładne wykonanie zapraszam na film .