Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowy szczaw na zimę zapraszam jak robię .
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Szczaw myje i kroje na drobno, umieszczam w misce i obficie sole i zostawiam na1-2 godziny by puścił sok. Nasolony szczaw ciasno nakładam do słoiczków nie do końca pełno zakręcam słoiczki, podaje słoiki 10 minutowej pasteryzacji na mokro by slipki dobrze sie uszczelniły .Taki szczaw zimą smakuje wyśmienicie jako dodatek do zup należy jedynie pamiętać ze zawiera dużo soli wiec zupy nie solimy od razu dopiero potem w razie potrzeby. Pop dokładne wykonanie zapraszam na film .