Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz w naszych ogrodach króluje rabarbar. Jest jędrny i soczysty. Warto zrobić z niego nawet niewielki zapas na zimę. Tak przygotowana konfitura jest smaczna i aromatyczna.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Składniki
Rabarbar umyć, usunąć skórkę i drobno pokroić. Przełożyćć do garnka z grubym dnem i zasypać na 2-3 godziny cukrem. Kilka razy przemieszać by cukier szybciej rozpuścił się w wytwarzanym soku. Garnek wstawić na niewielki ogień i smażyć często mieszając aż rabarbar się rozpadnie. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Przełożyć do słoiczka. Używać do deserów i ciast.