Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz w naszych ogrodach króluje rabarbar. Jest jędrny i soczysty. Warto zrobić z niego nawet niewielki zapas na zimę. Tak przygotowana konfitura jest smaczna i aromatyczna.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Składniki
Rabarbar umyć, usunąć skórkę i drobno pokroić. Przełożyćć do garnka z grubym dnem i zasypać na 2-3 godziny cukrem. Kilka razy przemieszać by cukier szybciej rozpuścił się w wytwarzanym soku. Garnek wstawić na niewielki ogień i smażyć często mieszając aż rabarbar się rozpadnie. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Przełożyć do słoiczka. Używać do deserów i ciast.