Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz w naszych ogrodach króluje rabarbar. Jest jędrny i soczysty. Warto zrobić z niego nawet niewielki zapas na zimę. Tak przygotowana konfitura jest smaczna i aromatyczna.
Polecam.
Odsłon: 537
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 455
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 316
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 46
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 778
Polecam.
Odsłon: 537
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 455
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 316
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 46
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 778
Składniki
Rabarbar umyć, usunąć skórkę i drobno pokroić. Przełożyćć do garnka z grubym dnem i zasypać na 2-3 godziny cukrem. Kilka razy przemieszać by cukier szybciej rozpuścił się w wytwarzanym soku. Garnek wstawić na niewielki ogień i smażyć często mieszając aż rabarbar się rozpadnie. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Przełożyć do słoiczka. Używać do deserów i ciast.