Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne buraczki zamknięte w słoikach zapraszam po przepis
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 207
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 55
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 207
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 55
Składniki
Buraczki myje i gotuje ze skórką w osolonej wodzie do miękkości większe buraczki można przekroić .Ugotowane scedzam z wody wyjmuje i czekam aż przestygną i obieram następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Ja zrobiłam podwójną porcje buraczków .
Do startych buraczków daje cukier i ocet dokładnie mieszam i nakładam do słoików szczelnie zakręcam. Gotowe slo9ki pasteryzuje na mokro 10-15 minut od momentu zagotowania wody w garnku .Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły musza być zanurzone w wodzie do polowy ,po pasteryzacji słoiki wyjmuje i ustawiam do góry dnem i zostawiam by ostygły i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .