Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe w mojej spiżarni muszą być: jedne w mocniejszej zalewie, inne w łagodniejszej, z liściem selera lub z papryczką chili. Oto moja wersja podstawowa/tradycyjna.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 174
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 526
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 630
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 934
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 174
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 526
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 630
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 934
Składniki
Ogórki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinę. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Czosnek obieramy, dzielimy na ząbki. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do każdego słoika /400-450 ml/na dno wkładamy liść selera i wsypujemy gorczycę, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Następnie układamy ogórki przekładając je słupkiem marchwi i ząbkami czosnku.Napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.