Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe w mojej spiżarni muszą być: jedne w mocniejszej zalewie, inne w łagodniejszej, z liściem selera lub z papryczką chili. Oto moja wersja podstawowa/tradycyjna.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 220
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40394
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5242
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 220
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40394
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5242
Składniki
Ogórki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinę. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Czosnek obieramy, dzielimy na ząbki. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do każdego słoika /400-450 ml/na dno wkładamy liść selera i wsypujemy gorczycę, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Następnie układamy ogórki przekładając je słupkiem marchwi i ząbkami czosnku.Napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.