Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe w mojej spiżarni muszą być: jedne w mocniejszej zalewie, inne w łagodniejszej, z liściem selera lub z papryczką chili. Oto moja wersja podstawowa/tradycyjna.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Ogórki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinę. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Czosnek obieramy, dzielimy na ząbki. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do każdego słoika /400-450 ml/na dno wkładamy liść selera i wsypujemy gorczycę, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Następnie układamy ogórki przekładając je słupkiem marchwi i ząbkami czosnku.Napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.