Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kompot z truskawek w aromatycznej zalewie waniliowej.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3277
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1275
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1750
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3277
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1275
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1750
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 575
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy, pozbawiamy szypułek i przekładamy do wyparzonych słoików, które napełniamy do około 3/4 wysokości.
Wodę zagotowujemy z laską wanilii, wcześniej wyciągając z niej ziarenka, które także dodajemy do wody. Gdy woda zacznie wrzeć rozpuszczamy w niej cukier trzcinowy w proporcji 2,5 do 3 łyżek na 1 litr wody (w zależności od stopnia słodkości truskawek).
Gorącym wywarem waniliowym zalewamy truskawki w słoikach, zakręcamy i pasteryzujemy od 15 do 25 minut. Życzę smacznego! :)