Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc przetwory staram się robić małe ilości danego przetworu ale tez chcę aby zawsze miały inny i niepowtarzalny smak. Dodaje wtedy co tylko mi przyjdzie na myśl. Tak też stało się z tą konfiturą.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 710
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 710
Składniki
Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić i wrzucić do miski. Wsypać lawendę i cukier, dokładnie wymieszać. Miskę zakryć i wstawić do lodówki na 4 godziny. Potem przełożyć je do szerokiego rondla i zagotować mieszając. Gotować 4 minuty a potem gorącą konfiturą napełnić wyparzone słoiki. Zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.