Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc przetwory staram się robić małe ilości danego przetworu ale tez chcę aby zawsze miały inny i niepowtarzalny smak. Dodaje wtedy co tylko mi przyjdzie na myśl. Tak też stało się z tą konfiturą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić i wrzucić do miski. Wsypać lawendę i cukier, dokładnie wymieszać. Miskę zakryć i wstawić do lodówki na 4 godziny. Potem przełożyć je do szerokiego rondla i zagotować mieszając. Gotować 4 minuty a potem gorącą konfiturą napełnić wyparzone słoiki. Zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.