Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc przetwory staram się robić małe ilości danego przetworu ale tez chcę aby zawsze miały inny i niepowtarzalny smak. Dodaje wtedy co tylko mi przyjdzie na myśl. Tak też stało się z tą konfiturą.
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 722
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 110
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3066
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 722
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 110
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3066
Składniki
Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić i wrzucić do miski. Wsypać lawendę i cukier, dokładnie wymieszać. Miskę zakryć i wstawić do lodówki na 4 godziny. Potem przełożyć je do szerokiego rondla i zagotować mieszając. Gotować 4 minuty a potem gorącą konfiturą napełnić wyparzone słoiki. Zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.