Do góry

Przetwory Przepis na:

Truskawki z nutą lawendy

Truskawki z nutą lawendy

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1222

Dodano:

Odsłon: 35

Robiąc przetwory staram się robić małe ilości danego przetworu ale tez chcę aby zawsze miały inny i niepowtarzalny smak. Dodaje wtedy co tylko mi przyjdzie na myśl. Tak też stało się z tą konfiturą.

Składniki

  • 500 g truskawek
  • 500 g cukru żelującego trzcinowego
  • 1 łyżeczka suszonej lawendy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Truskawki z nutą lawendy

Przygotowanie

  1. Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić i wrzucić do miski.
    Wsypać lawendę i cukier, dokładnie wymieszać.
    Miskę zakryć i wstawić do lodówki na 4 godziny.
    Potem przełożyć je do szerokiego rondla i zagotować mieszając.
    Gotować 4 minuty a potem gorącą konfiturą napełnić wyparzone słoiki.
    Zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić do wystudzenia.
    Przechowywać w chłodnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń