Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc przetwory staram się robić małe ilości danego przetworu ale tez chcę aby zawsze miały inny i niepowtarzalny smak. Dodaje wtedy co tylko mi przyjdzie na myśl. Tak też stało się z tą konfiturą.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1487
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 268
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7077
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 336
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 290
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1487
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 268
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7077
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 336
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 290
Składniki
Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić i wrzucić do miski. Wsypać lawendę i cukier, dokładnie wymieszać. Miskę zakryć i wstawić do lodówki na 4 godziny. Potem przełożyć je do szerokiego rondla i zagotować mieszając. Gotować 4 minuty a potem gorącą konfiturą napełnić wyparzone słoiki. Zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.