Do góry

Przetwory Przepis na:

Wegetariański pasztet z soczewicy

Wegetariański pasztet z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 6002

Dodano:

Odsłon: 26854

Doskonały wegetariański pasztet. Szczególnie polecam rodzicom małych dzieci oraz osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy

Składniki

  • Soczewica czerwona 1 szklanka
  • Marchew 4 sztuki
  • Pietruszka 2 sztuki
  • Seler zwyczajny 1/4 sztuki
  • Jajo kurze 2 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wegetariański pasztet z soczewicy

Przygotowanie

  1. Soczewicę opłukać i ugotować. Gotujemy w proporcji 2 szklanki wody 1 szklanda soczewicy. Należy ją delikatnie rozgotować. Później odcedzić

  2. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce, albo zblendować. Połączyć warzywa z soczewicą i jajkami. Doprawić solą, pieprzem i curry.

  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć masę do blaszki. Piec przez godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu wyjąć pasztet z blaszki i ostudzić.

  4. Zapraszam do obejrzenia filmu gdzie krok po kroku pokazuję jak przygotować ten pasztet. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń