Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina gulaszowa zrobiona z wieprzowej szynki z czosnkiem, za pasteryzowana w słoiku. Idealna do wykorzystania w przygotowaniu sosów i gulaszu po węgiersku.
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15008
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 147
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 83
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15008
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 147
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 83
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę 3 x 3 cm, czosnek kroimy drobniutko. Mięso pokrojone umieszczamy w większej misce, dodajemy sól i czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie myjemy i wyparzamy w gorącej wodzie słoiki. Po 2 godzinach napełniamy mięsem słoiki. Do każdego słoika wkładamy ziele angielskie i liście laurowe, wlewamy po 100 ml osolonej wody do każdego słoika. Tak przygotowane słoiki zamykamy i pasteryzujemy 2 godziny w temperaturze 97 stopni Celsjusza. Po zakończonej pasteryzacji pozostawiamy w garnku słoiki do wystudzenia. Ostudzone słoiki wstawiamy do lodówki. Smacznego !!!