Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina gulaszowa zrobiona z wieprzowej szynki z czosnkiem, za pasteryzowana w słoiku. Idealna do wykorzystania w przygotowaniu sosów i gulaszu po węgiersku.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3094
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 938
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 694
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3094
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 938
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 694
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę 3 x 3 cm, czosnek kroimy drobniutko. Mięso pokrojone umieszczamy w większej misce, dodajemy sól i czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie myjemy i wyparzamy w gorącej wodzie słoiki. Po 2 godzinach napełniamy mięsem słoiki. Do każdego słoika wkładamy ziele angielskie i liście laurowe, wlewamy po 100 ml osolonej wody do każdego słoika. Tak przygotowane słoiki zamykamy i pasteryzujemy 2 godziny w temperaturze 97 stopni Celsjusza. Po zakończonej pasteryzacji pozostawiamy w garnku słoiki do wystudzenia. Ostudzone słoiki wstawiamy do lodówki. Smacznego !!!