Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina gulaszowa zrobiona z wieprzowej szynki z czosnkiem, za pasteryzowana w słoiku. Idealna do wykorzystania w przygotowaniu sosów i gulaszu po węgiersku.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27704
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 30
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 19
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 25
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27704
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 30
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 19
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 25
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę 3 x 3 cm, czosnek kroimy drobniutko. Mięso pokrojone umieszczamy w większej misce, dodajemy sól i czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie myjemy i wyparzamy w gorącej wodzie słoiki. Po 2 godzinach napełniamy mięsem słoiki. Do każdego słoika wkładamy ziele angielskie i liście laurowe, wlewamy po 100 ml osolonej wody do każdego słoika. Tak przygotowane słoiki zamykamy i pasteryzujemy 2 godziny w temperaturze 97 stopni Celsjusza. Po zakończonej pasteryzacji pozostawiamy w garnku słoiki do wystudzenia. Ostudzone słoiki wstawiamy do lodówki. Smacznego !!!