Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dniach. Wystarczy do kamionki, słoika lub innego szklanego pojemnika przełożyć ogórki i resztę składników, następnie zalać przestudzoną zalewą i gotowe. Takie ogórki możecie podać jako dodatek do obiadu lub przekąskę. Dzięki temu, że zalewa jest zimna, warzywa nie tracą pięknego zielonego koloru.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47828
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165688
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47828
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165688
Składniki
W garnku zagotuj wodę wraz z solą. Odstaw do przestudzenia.
Ogórki dokładnie umyj i osusz.
Na dnie kamionki lub słoika ułóż koperek, następnie włóż ogórki. Dorzuć ząbki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie.
Całość zalej przestudzoną zalewą – powinna przykryć wszystkie ogórki.
Ogórki przykryj gazą i odstaw na 2 dni.
Po upływie czasu małosolne są gotowe do jedzenia.