Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dniach. Wystarczy do kamionki, słoika lub innego szklanego pojemnika przełożyć ogórki i resztę składników, następnie zalać przestudzoną zalewą i gotowe. Takie ogórki możecie podać jako dodatek do obiadu lub przekąskę. Dzięki temu, że zalewa jest zimna, warzywa nie tracą pięknego zielonego koloru.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
Składniki
W garnku zagotuj wodę wraz z solą. Odstaw do przestudzenia.
Ogórki dokładnie umyj i osusz.
Na dnie kamionki lub słoika ułóż koperek, następnie włóż ogórki. Dorzuć ząbki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie.
Całość zalej przestudzoną zalewą – powinna przykryć wszystkie ogórki.
Ogórki przykryj gazą i odstaw na 2 dni.
Po upływie czasu małosolne są gotowe do jedzenia.