Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiśnie zasypane cukrem to idealny dodatek do lodów, ciast i deserów ,Bardzo dobrze komponują się z kremami na bazie bitej śmietany i czekolady .Nie dodaje dużo cukru ponieważ jako dodatek do kremów czy galaretek mogą być za słodkie
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1103
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1103
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
Składniki
Wiśnie opłukaj i usuń pestki. Słoiki umyj i osusz. Na dno każdego słoika wsyp po 2 łyżki cukru i wkładaj po garści wiśni , każdą warstwę posyp łyżką cukru. Słoiki szczególnie zakręć. Na dno garnka włóż ściereczką, wstaw słoiki ,gotuj około 15-20 minut
Po zagotowaniu odwracaj do góry dnem. Po ostudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.