Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiśnie zasypane cukrem to idealny dodatek do lodów, ciast i deserów ,Bardzo dobrze komponują się z kremami na bazie bitej śmietany i czekolady .Nie dodaje dużo cukru ponieważ jako dodatek do kremów czy galaretek mogą być za słodkie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13161
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3675
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13161
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3675
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Składniki
Wiśnie opłukaj i usuń pestki. Słoiki umyj i osusz. Na dno każdego słoika wsyp po 2 łyżki cukru i wkładaj po garści wiśni , każdą warstwę posyp łyżką cukru. Słoiki szczególnie zakręć. Na dno garnka włóż ściereczką, wstaw słoiki ,gotuj około 15-20 minut
Po zagotowaniu odwracaj do góry dnem. Po ostudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.