Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos paprykowy do kanapek jest wspaniałą alternatywą do ketchupu. Lekko pikantny sos idealnie komponuje się również z różnymi potrawami mięsnymi i wędlinami. Sos paprykowy domowej produkcji nie posiada żadnych ulepszaczy i sztucznych zagęszczaczy, po prostu samo zdrowie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7490
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2447
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7490
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2447
Składniki
Papryczki oczyść, umyj i zmiel w maszynce do mielenia mięsa na drobnych oczkach (3,5 mm).
Następnie gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Czosnek przepuść przez praskę i dodaj do papryczek.
Dodaj resztę składników i gotuj całość jeszcze ok. 20 minut.
Sos przełóż do słoiczków, pozakręcaj i pasteryzuj przez 20 minut.