Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos paprykowy do kanapek jest wspaniałą alternatywą do ketchupu. Lekko pikantny sos idealnie komponuje się również z różnymi potrawami mięsnymi i wędlinami. Sos paprykowy domowej produkcji nie posiada żadnych ulepszaczy i sztucznych zagęszczaczy, po prostu samo zdrowie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Papryczki oczyść, umyj i zmiel w maszynce do mielenia mięsa na drobnych oczkach (3,5 mm).
Następnie gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Czosnek przepuść przez praskę i dodaj do papryczek.
Dodaj resztę składników i gotuj całość jeszcze ok. 20 minut.
Sos przełóż do słoiczków, pozakręcaj i pasteryzuj przez 20 minut.