Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu zalewa, która nadaje ogórkom orientalny smak.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 828
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5697
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 588
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4814
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 828
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5697
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 588
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4814
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1031
Składniki
Ogórki (o których nie wspomniałam w liście składników) myję, obieram i tnę wzdłuż w ćwiartki. Na dno każdego słoika wrzucam kilka ziaren gorczycy, a następnie układam ogórki. Układam je pionowo i dość ciasno. Do każdego słoika wkładam plaster cebuli.
Do garnka wlewam wodę i ocet oraz wrzucam cukier, sól i curry. Od momentu zagotowania, całość gotuję przez około 5 minut. Zalewę wlewam do słoików. Słoiki szczelnie zamykam i pasteryzuję przez około 10 minut.