Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu zalewa, która nadaje ogórkom orientalny smak.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 64
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6818
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 64
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6818
Składniki
Ogórki (o których nie wspomniałam w liście składników) myję, obieram i tnę wzdłuż w ćwiartki. Na dno każdego słoika wrzucam kilka ziaren gorczycy, a następnie układam ogórki. Układam je pionowo i dość ciasno. Do każdego słoika wkładam plaster cebuli.
Do garnka wlewam wodę i ocet oraz wrzucam cukier, sól i curry. Od momentu zagotowania, całość gotuję przez około 5 minut. Zalewę wlewam do słoików. Słoiki szczelnie zamykam i pasteryzuję przez około 10 minut.