Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszczędność czasu i pieniędzy;) W sezonie (sierpień wrzesień) kupuję fasolkę szparagową- zamiast troszkę na obiad, kupuję 1kg. Część do zjedzenia a część odrazu zostawiam na zimę. Powtarzam to ze 3 razy w sezonie.
Pudełka lub torebki do mrożenia, nóż.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2047
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 73
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 532
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 690
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2047
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 73
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 532
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 690
Składniki
Fasolkę myję/ozonuję. Osuszam na sitku. Obcinam końce układając na desce po kilka sztuk. Tnę mniej więcej na długość pudełka do zamrażania. Dłuższe kawałki wyrównuję nożem od strony końcówki i obcinam końce. Króciutkie kawałki, które zostaną wrzucam do drugiego pudełka. Zamykam pudełka i zamrażam. Dłuższe kawałki używam do obiadu czy śniadania. Krótkie kawałki używam do zup i dań jednogarnkowych. Resztę gotuję na kolację. Cala procedura trwa 5 minut dłużej niż przygotowanie tylko na kolację czy obiad, a zimą jest jak znalazł