Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zielone pomidory na zimę polecam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30967
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4967
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30967
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4967
Składniki
Umyte pomidory kroję w ćwiartki odstawiam do kolejnej miski ścieram marchewkę drobno czosnek ,paprykę w paski zieleninę na drobno mieszam warzywa .Na dno każdego słoika daję na dno ziarna i goździki i układam warstwami ćwiartki pomidorów i warzywa gdy wszystkie słoiki napełnię do każdego 2 łyżki octu i idę gotować zalewę .
Składniki zalewy wodę, sól ,cukier zagotowuję i zalewam gorącą słoiki gdy zbraknie zalewy robię jeszcze porcie ,słoiki zakręcam i będziemy pasteryzować na mokro 10 do 15 minut od chwili zagotowania wody ,gorące słoiki po tym czasie wyjmuję i odwracam do góry dnem do całkowitego ostudzenia po dokładne wykonanie zapraszam na film