Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zielone pomidory na zimę polecam
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 62
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 195
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 62
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 195
Składniki
Umyte pomidory kroję w ćwiartki odstawiam do kolejnej miski ścieram marchewkę drobno czosnek ,paprykę w paski zieleninę na drobno mieszam warzywa .Na dno każdego słoika daję na dno ziarna i goździki i układam warstwami ćwiartki pomidorów i warzywa gdy wszystkie słoiki napełnię do każdego 2 łyżki octu i idę gotować zalewę .
Składniki zalewy wodę, sól ,cukier zagotowuję i zalewam gorącą słoiki gdy zbraknie zalewy robię jeszcze porcie ,słoiki zakręcam i będziemy pasteryzować na mokro 10 do 15 minut od chwili zagotowania wody ,gorące słoiki po tym czasie wyjmuję i odwracam do góry dnem do całkowitego ostudzenia po dokładne wykonanie zapraszam na film