Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na zimowe herbatki. Rozgrzewa, wspomaga odporność i nie psuje się w słoikach .
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Żórawinę dokładnie myję. Imbir obieram i trę na bardzo drobnej tarce. Żórawinę przesypuję do dużego garnka, dodaję imbir , zasypuję cukrem i powoli gotuję często mieszając. Można też wszystko zblędować , wtedy czas gotowania będzie krótszy. Gotuję i mieszam tak długo , aż masa będzie gęsta.
Do wyparzonych słoików wkładam gorącą masę i zakręcam. Przewracam słoiki do góry nogami i pozostawiam do wystygnięcia. Przechowuję w ciemnym miejscu.