Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na zimowe herbatki. Rozgrzewa, wspomaga odporność i nie psuje się w słoikach .
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 301
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 11
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 448
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1176
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 301
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 11
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 448
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1176
Składniki
Żórawinę dokładnie myję. Imbir obieram i trę na bardzo drobnej tarce. Żórawinę przesypuję do dużego garnka, dodaję imbir , zasypuję cukrem i powoli gotuję często mieszając. Można też wszystko zblędować , wtedy czas gotowania będzie krótszy. Gotuję i mieszam tak długo , aż masa będzie gęsta.
Do wyparzonych słoików wkładam gorącą masę i zakręcam. Przewracam słoiki do góry nogami i pozostawiam do wystygnięcia. Przechowuję w ciemnym miejscu.