Do góry

Przetwory Przepis na:

Żórawina z imbirem .

Żórawina z imbirem .

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 1394

Dodano:

Odsłon: 261

Świetny pomysł na zimowe herbatki. Rozgrzewa, wspomaga odporność i nie psuje się w słoikach .

Składniki

  • żórawina 4 kg.
  • imbir 40 dag.
  • cukier 2 kg.
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żórawina z imbirem .

Przygotowanie

  1. Żórawinę dokładnie myję. Imbir obieram i trę na bardzo drobnej tarce. Żórawinę przesypuję do dużego garnka, dodaję imbir , zasypuję cukrem i powoli gotuję często mieszając. Można też wszystko zblędować , wtedy czas gotowania będzie krótszy. Gotuję i mieszam tak długo , aż masa będzie gęsta.

  2. Do wyparzonych słoików wkładam gorącą masę i zakręcam. Przewracam słoiki do góry nogami i pozostawiam do wystygnięcia. Przechowuję w ciemnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń