Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na zimowe herbatki. Rozgrzewa, wspomaga odporność i nie psuje się w słoikach .
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 143
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2234
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4161
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 143
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2234
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4161
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Składniki
Żórawinę dokładnie myję. Imbir obieram i trę na bardzo drobnej tarce. Żórawinę przesypuję do dużego garnka, dodaję imbir , zasypuję cukrem i powoli gotuję często mieszając. Można też wszystko zblędować , wtedy czas gotowania będzie krótszy. Gotuję i mieszam tak długo , aż masa będzie gęsta.
Do wyparzonych słoików wkładam gorącą masę i zakręcam. Przewracam słoiki do góry nogami i pozostawiam do wystygnięcia. Przechowuję w ciemnym miejscu.