Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina na zimno do słoików to smakowity dodatek do gorącej herbaty w chłodne dni. Dzięki zawartości dużej ilości witamin, zadba o naszą odporność gdy zawita zima. Tak przygotowana żurawina nie wymaga pasteryzacji jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 101
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1354
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 101
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1354
Składniki
Przebrane i opłukane owoce żurawiny miksujemy blenderem aby puściły sok, dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na jeden dzień.
Następnego dnia żurawinę z cukrem mieszamy, jej objętość się znacznie zwiększy ponieważ żurawina puści jeszcze więcej soku . Do wyparzonych słoiczków przekładamy żurawinę, zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce, nie pasteryzujemy.