Do góry

Przetwory Przepis na:

Żurawina na zimno do słoików

Żurawina na zimno do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2446

Dodano:

Odsłon: 674

Żurawina na zimno do słoików to smakowity dodatek do gorącej herbaty w chłodne dni. Dzięki zawartości dużej ilości witamin, zadba o naszą odporność gdy zawita zima. Tak przygotowana żurawina nie wymaga pasteryzacji jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Składniki

  • 1 litr żurawin
  • 1 kg cukru
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żurawina na zimno do słoików

Przygotowanie

  1. Przebrane i opłukane owoce żurawiny miksujemy blenderem aby puściły sok, dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na jeden dzień.

  2. Następnego dnia żurawinę z cukrem mieszamy, jej objętość się znacznie zwiększy ponieważ żurawina puści jeszcze więcej soku .
    Do wyparzonych słoiczków przekładamy żurawinę, zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce, nie pasteryzujemy.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń