Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina na zimno do słoików to smakowity dodatek do gorącej herbaty w chłodne dni. Dzięki zawartości dużej ilości witamin, zadba o naszą odporność gdy zawita zima. Tak przygotowana żurawina nie wymaga pasteryzacji jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8873
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6295
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9166
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8873
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6295
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9166
Składniki
Przebrane i opłukane owoce żurawiny miksujemy blenderem aby puściły sok, dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na jeden dzień.
Następnego dnia żurawinę z cukrem mieszamy, jej objętość się znacznie zwiększy ponieważ żurawina puści jeszcze więcej soku . Do wyparzonych słoiczków przekładamy żurawinę, zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce, nie pasteryzujemy.