Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieciorka smażona na patelni, w aromatycznych przyprawach…
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10154
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2773
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1889
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 729
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3994
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10154
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2773
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1889
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 729
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3994
Składniki
Cieciorkę należy odsączyć po wyjęciu z puszki, powinna dokładnie odcieknąć na sitku.
Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy przyprawy (kumin, kardamon, ziele angielskie i sól) oraz odsączoną cieciorkę. Smażymy na średniej temperaturze 5-6 minut, aż cieciorka zarumieni się. Ściągamy z ognia.
Składniki sosu (ocet winny, skórka z cytryny, sok z cytryny, oliwa, cukier, czosnek, sól i pieprz) dokładnie mieszamy ze sobą.
W misce mieszamy pomidory, ogórka, cebulę, pietruszką oraz cieciorkę. Polewamy sosem.