Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieciorka smażona na patelni, w aromatycznych przyprawach…
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 825
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2067
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 825
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2067
Składniki
Cieciorkę należy odsączyć po wyjęciu z puszki, powinna dokładnie odcieknąć na sitku.
Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy przyprawy (kumin, kardamon, ziele angielskie i sól) oraz odsączoną cieciorkę. Smażymy na średniej temperaturze 5-6 minut, aż cieciorka zarumieni się. Ściągamy z ognia.
Składniki sosu (ocet winny, skórka z cytryny, sok z cytryny, oliwa, cukier, czosnek, sól i pieprz) dokładnie mieszamy ze sobą.
W misce mieszamy pomidory, ogórka, cebulę, pietruszką oraz cieciorkę. Polewamy sosem.