Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam mini sałatkę z bakłażanów do obiadu.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 383
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 383
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 114
Składniki
Bakłażany obrać i pokroić w kostkę. Posolić i pozostawić na ok. 10 min. Przepłukać pod bieżącą wodą na sicie. Pozostawić jeszcze na chwilę, żeby pozbyć się reszty wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Bakłażany przełożyć do miseczki i dodać roztrzepane jajka. Wymieszać i wyłożyć na patelnię. Smażyć, aż bakłażany się przyrumienią. Dodać sól do smaku i czarny, świeżo mielony pieprz. Na koniec posypać obficie natką pietruszki. Smacznego.