Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam mini sałatkę z bakłażanów do obiadu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3927
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3927
Składniki
Bakłażany obrać i pokroić w kostkę. Posolić i pozostawić na ok. 10 min. Przepłukać pod bieżącą wodą na sicie. Pozostawić jeszcze na chwilę, żeby pozbyć się reszty wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Bakłażany przełożyć do miseczki i dodać roztrzepane jajka. Wymieszać i wyłożyć na patelnię. Smażyć, aż bakłażany się przyrumienią. Dodać sól do smaku i czarny, świeżo mielony pieprz. Na koniec posypać obficie natką pietruszki. Smacznego.