Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na drugie śniadanie do pracy, do szkoły, wystarczy spakować w pojemnik. Smaczna, prosta w przygotowaniu i szybka sałatka a co najważniejsze pełna warzyw z dodatkiem bagietki.
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 61
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 56
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 98
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 66
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 61
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 56
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 98
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 66
Składniki
1.Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą Gyros i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu studzimy i układamy na dnie naczynia.
2. Ketchup mieszamy z majonezem i połowę sosu wykładamy na mięso.
3. Następna warstwa to porwana na małe kawałki sałata lodowa. 4. Na sałacie układamy umytego, pokrojonego w pół plasterki pomidora. 5. Następnie obraną pokrojoną w piórka czerwoną cebule. 6. Umyty, pokrojony w pół plasterki ogórek.
7. Ponownie smarujemy pozostałym sosem. 8. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w drobne paseczki i układamy na sosie.
9. Bagietkę kroimy w kromki, kromkę na połowę i połówki na trzy części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach i pieczemy 15 minut w 180°c w rozgrzanym piekarniku.
10. Po upieczeniu bagietkę studzimy i układamy na wierzch sałatki. 11. Gotowe. 12. Smacznego.