Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako przekąska np. do pracy lub lekka kolacja. Zamiast żurawiny możesz dodać kilka orzechów włoskich.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15418
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 289
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2743
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4933
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15418
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 289
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2743
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4933
Składniki
Rukolę umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Gruszkę przekrój wzdłuż, a następnie potnij na plastry.
Ser halloumi pokrój na grubsze plastry. Każdy z z nich ułóż na patelni grillowej i podsmażaj z obu stron, do momentu, aż będą rumiane.
Przygotuj sos. Do niewielkiego słoika wlej sok z cytryny i oliwę. Dodaj resztę składników. Następnie zamknij szczelnie słoik i energicznie poruszaj, tak, aby wszystko połączyło się w całość.
Na talerzu wyłóż rukolę, na wierzch połóż gruszkę i ser. Posyp suszoną żurawiną. Przed samym podaniem polej sosem winegret.