Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako przekąska np. do pracy lub lekka kolacja. Zamiast żurawiny możesz dodać kilka orzechów włoskich.
Składniki
Rukolę umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Gruszkę przekrój wzdłuż, a następnie potnij na plastry.
Ser halloumi pokrój na grubsze plastry. Każdy z z nich ułóż na patelni grillowej i podsmażaj z obu stron, do momentu, aż będą rumiane.
Przygotuj sos. Do niewielkiego słoika wlej sok z cytryny i oliwę. Dodaj resztę składników. Następnie zamknij szczelnie słoik i energicznie poruszaj, tak, aby wszystko połączyło się w całość.
Na talerzu wyłóż rukolę, na wierzch połóż gruszkę i ser. Posyp suszoną żurawiną. Przed samym podaniem polej sosem winegret.