Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako przekąska np. do pracy lub lekka kolacja. Zamiast żurawiny możesz dodać kilka orzechów włoskich.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2315
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4148
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73839
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 560
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2315
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4148
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73839
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 560
Składniki
Rukolę umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Gruszkę przekrój wzdłuż, a następnie potnij na plastry.
Ser halloumi pokrój na grubsze plastry. Każdy z z nich ułóż na patelni grillowej i podsmażaj z obu stron, do momentu, aż będą rumiane.
Przygotuj sos. Do niewielkiego słoika wlej sok z cytryny i oliwę. Dodaj resztę składników. Następnie zamknij szczelnie słoik i energicznie poruszaj, tak, aby wszystko połączyło się w całość.
Na talerzu wyłóż rukolę, na wierzch połóż gruszkę i ser. Posyp suszoną żurawiną. Przed samym podaniem polej sosem winegret.