Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, warzywna sałatka z makaronem, która może stać się samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu. O tej porze roku do zrobienia tej sałatki użyłam warzyw mrożonych, ale w lecie najlepiej wykorzystać świeże warzywa. Polecam!
W garnku zagotowujemy osoloną wodę, do której następnie wrzucamy fasolkę szparagową, po 4 minutach dodajemy różyczki kalafiora, a po kolejnych 2 minutach wsypujemy zielony groszek. Warzywa gotujemy jeszcze 3 minuty. Ugotowane wyciągamy z wody na sito (za pomocą łyżki cedzakowej), studzimy. Do wody, która pozostała po gotowaniu warzyw wrzucamy makaron, gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy.
Bób podczas gotowania zabarwia wodę, więc gotujemy go w oddzielnym garnku, w osolonej wodzie. Czas gotowania 20 minut. Ugotowany bób odcedzamy, lekko studzimy i obieramy ze skórki.
Zimne warzywa i makaron przekładamy do miski, dodajemy sos*, przyprawiamy solą, wszystkie składniki delikatnie mieszamy.
Gotową sałatkę serwujemy posypaną sezamem zrumienionym na suchej patelni.
*W garnuszku mieszamy oliwę z oliwek, ocet winny, pieprz mielony.
Smacznego.
Pieczony sandacz to przepis, który składa się z zaledwie kilku podstawowych s...
Odsłon: 4254
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1689
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17466
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 424
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7681
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1689
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17466
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 424
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7681
Składniki
W garnku zagotowujemy osoloną wodę, do której następnie wrzucamy fasolkę szparagową, po 4 minutach dodajemy różyczki kalafiora, a po kolejnych 2 minutach wsypujemy zielony groszek. Warzywa gotujemy jeszcze 3 minuty. Ugotowane wyciągamy z wody na sito (za pomocą łyżki cedzakowej), studzimy. Do wody, która pozostała po gotowaniu warzyw wrzucamy makaron, gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy. Bób podczas gotowania zabarwia wodę, więc gotujemy go w oddzielnym garnku, w osolonej wodzie. Czas gotowania 20 minut. Ugotowany bób odcedzamy, lekko studzimy i obieramy ze skórki. Zimne warzywa i makaron przekładamy do miski, dodajemy sos*, przyprawiamy solą, wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę serwujemy posypaną sezamem zrumienionym na suchej patelni. *W garnuszku mieszamy oliwę z oliwek, ocet winny, pieprz mielony.
Smacznego.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z selerem konserwowym idealna do dań z grilla
Sałatki
Sałatka meksykańska z kabanosów
Sałatki
Sałatka Hemingwaya
Sałatki
Sałatka do grilla
Sałatka z selerem konserwowym idealna do dań z grilla
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 424
Sałatka meksykańska z kabanosów
Sałatka z kabanosów to zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek. Szybka,...
Odsłon: 253