Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, warzywna sałatka z makaronem, która może stać się samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu. O tej porze roku do zrobienia tej sałatki użyłam warzyw mrożonych, ale w lecie najlepiej wykorzystać świeże warzywa. Polecam!
W garnku zagotowujemy osoloną wodę, do której następnie wrzucamy fasolkę szparagową, po 4 minutach dodajemy różyczki kalafiora, a po kolejnych 2 minutach wsypujemy zielony groszek. Warzywa gotujemy jeszcze 3 minuty. Ugotowane wyciągamy z wody na sito (za pomocą łyżki cedzakowej), studzimy. Do wody, która pozostała po gotowaniu warzyw wrzucamy makaron, gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy.
Bób podczas gotowania zabarwia wodę, więc gotujemy go w oddzielnym garnku, w osolonej wodzie. Czas gotowania 20 minut. Ugotowany bób odcedzamy, lekko studzimy i obieramy ze skórki.
Zimne warzywa i makaron przekładamy do miski, dodajemy sos*, przyprawiamy solą, wszystkie składniki delikatnie mieszamy.
Gotową sałatkę serwujemy posypaną sezamem zrumienionym na suchej patelni.
*W garnuszku mieszamy oliwę z oliwek, ocet winny, pieprz mielony.
Smacznego.
Przepis dnia
Zabawne, urocze ciacha! Klasyczny amerykański przepis na te ciasteczka za baz...
Odsłon: 147
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 196
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 171
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4448
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 104
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 206
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 189
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 196
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 171
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4448
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 104
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 206
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 189
Składniki
W garnku zagotowujemy osoloną wodę, do której następnie wrzucamy fasolkę szparagową, po 4 minutach dodajemy różyczki kalafiora, a po kolejnych 2 minutach wsypujemy zielony groszek. Warzywa gotujemy jeszcze 3 minuty. Ugotowane wyciągamy z wody na sito (za pomocą łyżki cedzakowej), studzimy. Do wody, która pozostała po gotowaniu warzyw wrzucamy makaron, gotujemy al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy. Bób podczas gotowania zabarwia wodę, więc gotujemy go w oddzielnym garnku, w osolonej wodzie. Czas gotowania 20 minut. Ugotowany bób odcedzamy, lekko studzimy i obieramy ze skórki. Zimne warzywa i makaron przekładamy do miski, dodajemy sos*, przyprawiamy solą, wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę serwujemy posypaną sezamem zrumienionym na suchej patelni. *W garnuszku mieszamy oliwę z oliwek, ocet winny, pieprz mielony.
Smacznego.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka z selera do obiadu
Sałatki
Sałatka tęcza. Idealna na lato
Sałatki
Pikantna sałatka na grilla
Sałatki
Sałatka na upalne dni
Surówka z selera do obiadu
Warzywa to podstawa piramidy zdrowego żywienia. Są niezastąpionym źródłem wit...
Odsłon: 169
Sałatka tęcza. Idealna na lato
Ekspresowa sałatka warzywna w słoiku. Tęczowa sałatka pozwoli ci poczuć smaki...
Odsłon: 123