Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona sałatka z tuńczykiem z puszki, makaronem, oliwkami, serem feta i pomidorkami koktajlowymi. Robię ją niemal na każde spotkanie ze znajomymi. Zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości. Idealnie nadaje się również na lunch do pracy. Kilka minut roboty i gotowe!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1063
Polecam.
Odsłon: 1025
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 915
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1063
Polecam.
Odsłon: 1025
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 915
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedzamy go na durszlaku, polewamy zimną wodą i zostawiamy do obcieknięcia. Następnie przestudzony makaron przekładamy do miski.
Pomidorki koktajlowe płuczemy i kroimy na połówki albo ćwiartki. Dodajemy do makaronu.
Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do miski razem z pokrojonym tuńczykiem i oliwkami.
W osobnej miseczce łączymy ze sobą sok z cytryny, oliwę oraz przyprawy. Całość mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Na koniec listki bazylii płuczemy pod wodą, osuszamy i dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy. Gotowe!