Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona sałatka z tuńczykiem z puszki, makaronem, oliwkami, serem feta i pomidorkami koktajlowymi. Robię ją niemal na każde spotkanie ze znajomymi. Zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości. Idealnie nadaje się również na lunch do pracy. Kilka minut roboty i gotowe!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1177
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1177
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedzamy go na durszlaku, polewamy zimną wodą i zostawiamy do obcieknięcia. Następnie przestudzony makaron przekładamy do miski.
Pomidorki koktajlowe płuczemy i kroimy na połówki albo ćwiartki. Dodajemy do makaronu.
Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do miski razem z pokrojonym tuńczykiem i oliwkami.
W osobnej miseczce łączymy ze sobą sok z cytryny, oliwę oraz przyprawy. Całość mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Na koniec listki bazylii płuczemy pod wodą, osuszamy i dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy. Gotowe!