Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna brokułowo-porowa z dodatkiem jajka i pieczarek w smaku lekko kwaskowata.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114946
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114946
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Brokuły po ugotowaniu odcedzamy na sitku. Pieczarki kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut od momentu wrzenia wody. Pieczarki po ugotowaniu odcedzamy na sitku. Jajka obieramy i kroimy w grubą kostkę, przekładamy je do miski i dodajemy pokrojonego w pół paseczki pora, pokrojone w kostkę korniszony, ugotowane i rozdrobnione widelcem różyczki brokuła, odcedzone pieczarki oraz jogurt grecki.
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodzikiem. Smacznego !!!
;-D