Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna surówka do obiadu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie: Buraki dobrze umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie ugotować je w małej ilości wody na silnym ogniu pod przykryciem. Rabarbar opłukać i zetrzeć na tarce. Masło stopić, dodać mąkę, starannie rozprowadzić i zarumienić na złoty kolor i odstawić. Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą na rzadką masę i mieszając zagotować. Buraki wymieszać z zasmażką, zgotować, wymieszać z startym rabarbarem, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać, silnie podgrzać i podawać do obiadu.