Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna surówka do obiadu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4510
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12219
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4510
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12219
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Składniki
Wykonanie: Buraki dobrze umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie ugotować je w małej ilości wody na silnym ogniu pod przykryciem. Rabarbar opłukać i zetrzeć na tarce. Masło stopić, dodać mąkę, starannie rozprowadzić i zarumienić na złoty kolor i odstawić. Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą na rzadką masę i mieszając zagotować. Buraki wymieszać z zasmażką, zgotować, wymieszać z startym rabarbarem, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać, silnie podgrzać i podawać do obiadu.