Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna surówka do obiadu.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 167
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31370
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 438
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 167
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31370
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 438
Składniki
Wykonanie: Buraki dobrze umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie ugotować je w małej ilości wody na silnym ogniu pod przykryciem. Rabarbar opłukać i zetrzeć na tarce. Masło stopić, dodać mąkę, starannie rozprowadzić i zarumienić na złoty kolor i odstawić. Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą na rzadką masę i mieszając zagotować. Buraki wymieszać z zasmażką, zgotować, wymieszać z startym rabarbarem, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać, silnie podgrzać i podawać do obiadu.