Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zostaliśmy obdarowani buraczkami i syropem z kwiatów czarnego bzu. Żarówka zapaliła się i tak powstały buraczki tarte na zimę. Jednak raczej nie wytrzymają do zimy :P Już słoiki poszły w ruch.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Buraki czyścimy, owijamy (każdy osobno) w folię aluminiową, przekładamy na blachę do pieczenia. Zapiekamy około 90 minut (w zależności od wielkości warzyw) w temperaturze 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy ocet, olej, syrop. Mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do słoików. Przekładamy do garnka z wodą (3/4 wysokości słoików), gotujemy 25 minut. Studzimy.