Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zostaliśmy obdarowani buraczkami i syropem z kwiatów czarnego bzu. Żarówka zapaliła się i tak powstały buraczki tarte na zimę. Jednak raczej nie wytrzymają do zimy :P Już słoiki poszły w ruch.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1754
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8311
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 726
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253054
Polecam.
Odsłon: 1402
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1754
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8311
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 726
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253054
Polecam.
Odsłon: 1402
Składniki
Buraki czyścimy, owijamy (każdy osobno) w folię aluminiową, przekładamy na blachę do pieczenia. Zapiekamy około 90 minut (w zależności od wielkości warzyw) w temperaturze 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy ocet, olej, syrop. Mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do słoików. Przekładamy do garnka z wodą (3/4 wysokości słoików), gotujemy 25 minut. Studzimy.