Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zostaliśmy obdarowani buraczkami i syropem z kwiatów czarnego bzu. Żarówka zapaliła się i tak powstały buraczki tarte na zimę. Jednak raczej nie wytrzymają do zimy :P Już słoiki poszły w ruch.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22535
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14830
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4626
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44205
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 613
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 623
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22535
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14830
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4626
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44205
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 613
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 623
Składniki
Buraki czyścimy, owijamy (każdy osobno) w folię aluminiową, przekładamy na blachę do pieczenia. Zapiekamy około 90 minut (w zależności od wielkości warzyw) w temperaturze 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy ocet, olej, syrop. Mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do słoików. Przekładamy do garnka z wodą (3/4 wysokości słoików), gotujemy 25 minut. Studzimy.