Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepszy dodatek do obiadu mięsnego. Takie buraczki mogłabym jeść same.
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 72
Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka o delikatnym, słodkawym posmaku....
Odsłon: 194600
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 44
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 72
Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka o delikatnym, słodkawym posmaku....
Odsłon: 194600
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 44
Składniki
Wystudzone buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy z mąką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy starte buraki, mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, podsmażamy kilka minut. To jest najlżejsza i moim zdaniem najlepsza sałatka. Buraczki zasmażane można dodatkowo połączyć ze startym jabłkiem albo ze startą lub posiekaną cebulą. Dodatki te należy wstępnie przesmażyć na oleju lub maśle.