Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepszy dodatek do obiadu mięsnego. Takie buraczki mogłabym jeść same.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2950
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2950
Składniki
Wystudzone buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy z mąką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy starte buraki, mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, podsmażamy kilka minut. To jest najlżejsza i moim zdaniem najlepsza sałatka. Buraczki zasmażane można dodatkowo połączyć ze startym jabłkiem albo ze startą lub posiekaną cebulą. Dodatki te należy wstępnie przesmażyć na oleju lub maśle.