Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepszy dodatek do obiadu mięsnego. Takie buraczki mogłabym jeść same.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 67
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 50
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 156
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 67
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 50
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 156
Składniki
Wystudzone buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy z mąką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy starte buraki, mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, podsmażamy kilka minut. To jest najlżejsza i moim zdaniem najlepsza sałatka. Buraczki zasmażane można dodatkowo połączyć ze startym jabłkiem albo ze startą lub posiekaną cebulą. Dodatki te należy wstępnie przesmażyć na oleju lub maśle.