Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepszy dodatek do obiadu mięsnego. Takie buraczki mogłabym jeść same.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4969
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327937
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4969
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327937
Składniki
Wystudzone buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy z mąką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy starte buraki, mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, podsmażamy kilka minut. To jest najlżejsza i moim zdaniem najlepsza sałatka. Buraczki zasmażane można dodatkowo połączyć ze startym jabłkiem albo ze startą lub posiekaną cebulą. Dodatki te należy wstępnie przesmażyć na oleju lub maśle.