Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz pieczonych pomidorów, mozzarella i świeża bazylia. Nie potrafię powiedzieć, która wersja caprese jest lepsza, klasyczna czy ta.... Po prostu pycha
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14600
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14600
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Pomidory umyć, osuszyć, włożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego, osolić, skropić łyżką oliwy, zapiekać około 20 minut.
Mozzarellę porwać na kawałki. Na talerzu układać upieczone pomidory, kawałki mozzarelli i liście bazylii. Skropić pozostałą oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem, podawać ze świeżym pieczywem. Sałatkę można dodatkowo skropić octem balsamiczny.