Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i zdrowa przystawka, może to być również lekka kolacja.
Pyszna i niebanalna surówka do niedzielnego obiadu, dodatek najzdrowszych orz...
Odsłon: 424
Smaczne i zdrowie brownie z buraków to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego c...
Odsłon: 4378
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 444
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 444
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Buraka należy umyć wysuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez około 1h20m w piekarniku nagrzanym do 180C. Następnie buraka należy wystudzić i obrać ze skóry.
Buraka kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy go następnie na talerzu i doprawiamy: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch układamy roszponkę i kruszymy ser. Dodajemy również orzechy.
Sos: mieszamy ze sobą: mieszamy jedną łyżeczkę musztardy, łyżkę oliwy odrobinę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy, tak aby sos miał gładką konsystencję. Sosem delikatnie polewamy danie. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia innych przepisów!
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka z młodej kapusty colesław
Sałatki
SURÓWKA TESCIOWEJ
Sałatki
Mozzarella z pomidorami
Sałatki
Sałatka z ananasem
Surówka z młodej kapusty colesław
Colesław jest jedną z popularniejszych (jeśli nie najpopularniejszą) surówek...
Odsłon: 4375
SURÓWKA TESCIOWEJ
Dzisiaj polecam wam pyszną surówkę z ogórka na słodko - kwaśno po przepis zap...
Odsłon: 105