Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i zdrowa przystawka, może to być również lekka kolacja.
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 31
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 111
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 71
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 31
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 111
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 71
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Buraka należy umyć wysuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez około 1h20m w piekarniku nagrzanym do 180C. Następnie buraka należy wystudzić i obrać ze skóry.
Buraka kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy go następnie na talerzu i doprawiamy: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch układamy roszponkę i kruszymy ser. Dodajemy również orzechy.
Sos: mieszamy ze sobą: mieszamy jedną łyżeczkę musztardy, łyżkę oliwy odrobinę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy, tak aby sos miał gładką konsystencję. Sosem delikatnie polewamy danie. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia innych przepisów!