Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i zdrowa przystawka, może to być również lekka kolacja.
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Buraka należy umyć wysuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez około 1h20m w piekarniku nagrzanym do 180C. Następnie buraka należy wystudzić i obrać ze skóry.
Buraka kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy go następnie na talerzu i doprawiamy: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch układamy roszponkę i kruszymy ser. Dodajemy również orzechy.
Sos: mieszamy ze sobą: mieszamy jedną łyżeczkę musztardy, łyżkę oliwy odrobinę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy, tak aby sos miał gładką konsystencję. Sosem delikatnie polewamy danie.
Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia innych przepisów!
Najlepszy domowy zakwas buraczany, który nadaje się zarówno do picia ( jest b...
Odsłon: 29092
Smaczne i zdrowie brownie z buraków to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego c...
Odsłon: 3820
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 128
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 129
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 130
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 242
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32824
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 128
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 129
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 130
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 242
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32824
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Buraka należy umyć wysuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez około 1h20m w piekarniku nagrzanym do 180C. Następnie buraka należy wystudzić i obrać ze skóry.
Buraka kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy go następnie na talerzu i doprawiamy: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch układamy roszponkę i kruszymy ser. Dodajemy również orzechy.
Sos: mieszamy ze sobą: mieszamy jedną łyżeczkę musztardy, łyżkę oliwy odrobinę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy, tak aby sos miał gładką konsystencję. Sosem delikatnie polewamy danie. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia innych przepisów!
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka Afrodyty
Sałatki
Sałatka bez majonezu Ewy Wachowicz
Sałatki
Prosta i pyszna surówka z marchewki.
Sałatki
Sałatka z tortellini z bułeczkami z patelni
Sałatka Afrodyty
Sałatka Afrodyty to genialne rozwiązanie na szybką przekąskę w upalne dni. Pr...
Odsłon: 1624
Sałatka bez majonezu Ewy Wachowicz
Nie ma chyba drugiej osoby tak znającej się na dobrym stylu, dbaniu o szczupł...
Odsłon: 234