Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i zdrowa przystawka, może to być również lekka kolacja.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7214
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2667
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20178
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 575
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 785
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7214
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2667
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20178
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 575
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 785
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Buraka należy umyć wysuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez około 1h20m w piekarniku nagrzanym do 180C. Następnie buraka należy wystudzić i obrać ze skóry.
Buraka kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy go następnie na talerzu i doprawiamy: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch układamy roszponkę i kruszymy ser. Dodajemy również orzechy.
Sos: mieszamy ze sobą: mieszamy jedną łyżeczkę musztardy, łyżkę oliwy odrobinę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy, tak aby sos miał gładką konsystencję. Sosem delikatnie polewamy danie. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia innych przepisów!