Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo orzeźwiająca, lekka, w sam raz na wiosenną porę. Ogórek i seler sprawiają, że jest przyjemnie chrupiąca, morele dodają słodkości, a pomidorki w oleju i wyrazisty sos sprawiają, że sałatka nabiera charakteru.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93445
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2613
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1572
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93445
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2613
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1572
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Morele zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
Odcedzić i wystudzić.
Obrany ogórek, morele, seler i suszone pomidory pokroić w kostkę.
Sos grecki wymieszać z wodą, cukrem, olejem i drobno posiekanym czosnkiem.
Wymieszać z warzywami. Schłodzić w lodówce pół godziny.
Podawać z grzanką lub jako dodatek do wędlin, bądź spożywać jako samodzielne danie.