Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo orzeźwiająca, lekka, w sam raz na wiosenną porę. Ogórek i seler sprawiają, że jest przyjemnie chrupiąca, morele dodają słodkości, a pomidorki w oleju i wyrazisty sos sprawiają, że sałatka nabiera charakteru.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30797
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3579
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1094
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30797
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3579
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1094
Składniki
Morele zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
Odcedzić i wystudzić.
Obrany ogórek, morele, seler i suszone pomidory pokroić w kostkę.
Sos grecki wymieszać z wodą, cukrem, olejem i drobno posiekanym czosnkiem.
Wymieszać z warzywami. Schłodzić w lodówce pół godziny.
Podawać z grzanką lub jako dodatek do wędlin, bądź spożywać jako samodzielne danie.