Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
surówka do dań chińskich z białej kapusty
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1528
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2999
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1092
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1858
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1528
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2999
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1092
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1858
Składniki
- kapustę szatkujemy jak do zwykłej surówki - marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach - czosnek przeciskamy na prasce - do kapusty dodajemy marchewkę, czosnek i mieszamy
robimy zalewę: - olej, ocet, sól i cukier należy zagotować tak aby cukier całkowicie się rozpuścił - wrzącą zalewą należy sparzyć przygotowaną wcześniej kapustę i wymieszać wszystko razem - kapustę odstawiamy na min. 1 godzinę
surówkę stosujemy do potraw kuchni chińskiej i azjatyckiej