Do góry

Sałatki Przepis na:

chińska surówka z bialej kapusty

chińska surówka z bialej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 428

Dodano:

Odsłon: 9086

surówka do dań chińskich z białej kapusty

Składniki

  • 1/2 dużej główki kapusty białej
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 szkl oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 szklanki octu ryżowego
  • 0,5 szklanki cukru
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
chińska surówka z bialej kapusty

Przygotowanie

  1. - kapustę szatkujemy jak do zwykłej surówki
    - marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
    - czosnek przeciskamy na prasce
    - do kapusty dodajemy marchewkę, czosnek i mieszamy

  2. robimy zalewę:

    - olej, ocet, sól i cukier należy zagotować tak aby cukier całkowicie się rozpuścił
    - wrzącą zalewą należy sparzyć przygotowaną wcześniej kapustę i wymieszać wszystko razem
    - kapustę odstawiamy na min. 1 godzinę

  3. surówkę stosujemy do potraw kuchni chińskiej i azjatyckiej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń