Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
surówka do dań chińskich z białej kapusty
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 902
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1834
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 902
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1834
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
Składniki
- kapustę szatkujemy jak do zwykłej surówki - marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach - czosnek przeciskamy na prasce - do kapusty dodajemy marchewkę, czosnek i mieszamy
robimy zalewę: - olej, ocet, sól i cukier należy zagotować tak aby cukier całkowicie się rozpuścił - wrzącą zalewą należy sparzyć przygotowaną wcześniej kapustę i wymieszać wszystko razem - kapustę odstawiamy na min. 1 godzinę
surówkę stosujemy do potraw kuchni chińskiej i azjatyckiej