Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
surówka do dań chińskich z białej kapusty
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 719
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 719
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 736
Składniki
- kapustę szatkujemy jak do zwykłej surówki - marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach - czosnek przeciskamy na prasce - do kapusty dodajemy marchewkę, czosnek i mieszamy
robimy zalewę: - olej, ocet, sól i cukier należy zagotować tak aby cukier całkowicie się rozpuścił - wrzącą zalewą należy sparzyć przygotowaną wcześniej kapustę i wymieszać wszystko razem - kapustę odstawiamy na min. 1 godzinę
surówkę stosujemy do potraw kuchni chińskiej i azjatyckiej