Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Colesław to pyszna surówka z białej kapusty, czerwonej cebuli i marchewki. Aromatyczne dodatki i kremowy sos dodaje jej wyrazistego smaku.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3479
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2894
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 329
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3479
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2894
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 329
Składniki
Kapustę poszatkuj bardzo drobno (nożem lub na mandolinie). Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka. Marchewki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Natkę pietruszki i listki mięty posiekaj drobno. Wszystko wymieszaj w misce.
W miseczce wymieszaj majonez, śmietanę, ocet winny, musztardę i cukier. Dopraw solą i pieprzem, spróbuj i dostosuj smak według uznania.
Do miski z warzywami dodaj sos. Dokładnie wymieszaj, aby kapusta i reszta składników były równomiernie obtoczone. Przykryj i wstaw do lodówki na minimum 30 minut (najlepiej na godzinę).