Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Colesław to pyszna surówka z białej kapusty, czerwonej cebuli i marchewki. Aromatyczne dodatki i kremowy sos dodaje jej wyrazistego smaku.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456930
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1253
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2123
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456930
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1253
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2123
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Składniki
Kapustę poszatkuj bardzo drobno (nożem lub na mandolinie). Czerwoną cebulę pokrój w cienkie piórka. Marchewki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Natkę pietruszki i listki mięty posiekaj drobno. Wszystko wymieszaj w misce.
W miseczce wymieszaj majonez, śmietanę, ocet winny, musztardę i cukier. Dopraw solą i pieprzem, spróbuj i dostosuj smak według uznania.
Do miski z warzywami dodaj sos. Dokładnie wymieszaj, aby kapusta i reszta składników były równomiernie obtoczone. Przykryj i wstaw do lodówki na minimum 30 minut (najlepiej na godzinę).