Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coleslaw to jedna z moich ulubionych surówek, która doskonale podkreśla smak obiadu. Uwielbiam ją także jako samodzielną przekąskę lub dodatek to domowych fast foodów ;) Tym razem zapraszam na coleslaw przygotowany z kapusty włoskiej, z dodatkiem natki pietruszki oraz domowego sosu na bazie kremowego majonezu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, cebulę kroimy w małą kostkę, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a natkę pietruszki siekamy. Majonez mieszamy z mlekiem, octem jabłkowym, chrzanem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do momentu powstania gładkiej i jednolitej konsystencji. Sos doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dodajemy do pokrojonych warzyw - dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Najlepsza jest po około 2 - 3 godzinach. * zdjęcie przedstawia surówkę tuż po zrobieniu. Po leżakowaniu coleslaw jest bardziej spójny. Życzę smacznego! :)