Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna sałatka bazuje na pysznych ziemniakach, które idealnie łączą się z tuńczykiem i jajkiem. Dopraw ją według naszego przepisu, a będzie idealnym wyborem na śniadanie, kolację czy dodatek do grilla.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 52
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 52
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w całości bez obierania aż do miękkości. Potem zdejmij ostrożnie skórkę i odstaw do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki pokrój w półplasterki albo średniej wielkości kawałki. Jajka posiekaj drobno.
Tuńczyka odlej z zalewy, a następnie rozdrobnij. Cebulę pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Dodaj posiekaną, świeżą natkę pietruszki, majonez, musztardę i sok z cytryny. Całość połącz delikatnie i jeszcze dopraw solą i pieprzem.
Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.