Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ćwikła z dodatkiem chrzanu. Ćwikła idealna do smażonych i pieczonych mięs.
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 1430
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1012
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 1430
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1012
Składniki
Buraczki opłukać i ugotować do miękkości. Wystudzone buraczki obrać i utrzec na najdrobniejszych oczkach tarki. Korzeń chrzanu obierać i również utrzec na tarce o drobnych oczkach. ( jeżeli macie chrzan w słoiczku to dodajecie do buraczków około 3- 4 łyżek). Wymieszać buraczki z chrzanem, dodać ocet lub sok z cytryny, sól i pieprz do smaku oraz cukier. Jeżeli buraczki są gorzkie można dodać 1 łyżkę cukru. Tak przygotowaną ćwikłę schłodzić i podać do obiadu lub przełożyć do słoiczków i pasteryzować przez 45 minut.