Do góry

Sałatki Przepis na:

Czerwono-zielona sałatka z sosem winegret

Czerwono-zielona sałatka z sosem winegret

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 299

Dodano:

Odsłon: 4696

Szybka, smaczna i przede wszystkim zdrowa sałatka ze smacznym sosem bez proszkowych dodatków.

Składniki

  • sałata masłowa, ok. 8 liści
  • pomidor, 1 szt.
  • czerwona papryka, połowa
  • biała cebula, ćwiartka
  • ocet spirytusowy 10%, ok. 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek, ok. 3 łyżeczki
  • musztarda, 1 łyżeczka
  • woda, kilka kropel do sosu
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • suszona zielona pietruszka, szczypta
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa dokładnie opłukać, liście sałaty porwać na mniejsze części, pokroić pomidora w księżyce, paprykę w cząstki, cebulę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Nie przyprawiać.

  2. Pozostałe składniki wymieszać w sosjerce i podać osobno do sałatki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń