Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra i lekka sałatka to idealna propozycja na szybki lunch, ciekawą kolację czy też sycącą przekąskę. Całość jest apetyczna i kolorowa, co dodatkowo podkreśla jej wyjątkowość. Łączy w sobie wiele smaków i tekstur, a posypanie wierzchu czarnuszką nadaje charakterystycznego, nieco pikantnego, ziołowego aromatu. To idealna pozycja dla osób na diecie czy też szukających zdrowych alternatyw żywieniowych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Składniki
Rukolę umyj i osusz. Przełóż ją do miski.
Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój miąższ na kawałki lub cienkie paski. Skrop je delikatnie sokiem z cytryny.
Czerwoną cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Ogórka pokrój w półplasterki, a paprykę w cienkie paski.
Wszystkie warzywa oraz nasiona granatu dodaj do rukoli. Całość wstępnie wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na sos wymieszaj w miseczce lub słoiku do uzyskania jednolitej konsystencji i lekkiego zgęstnienia. Zalej sałatkę przygotowanym dressingiem i lekko wymieszaj całość.
Posyp wierzch sałatki czarnuszką.
Dobrą i lekką sałatkę podawaj od razu po przyrządzeniu. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.