Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka powinna być dobra sałatka do pracy? Oczywiście pyszna i pożywna, ale także dobrze znosząca transport i dłuższe przechowywanie w szczelnym pojemniku. To danie właśnie takie jest – awokado jest prawdziwą bombą witaminową i dodaje sił do działania na cały dzień. Zapewnia bardzo długotrwałe uczucie sytości, dzięki czemu nie będziesz sięgać po przekąski. Ananas i limonka nadają przyjemnej kwaskowatości i przełamują jednak dość mdły smak awokado. Wspaniale też nawadniają organizm.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31146
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9679
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 880
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31146
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9679
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 880
Składniki
Awokado obierz i usuń pestki. Pokrój je w niewielką kostkę.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, a także skrop sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Wierzch posyp niewielką ilością startego sera.
To dobra sałatka do pracy – wystarczy włożyć ją do szczelnie zamykanego pojemnika i trzymać w lodówce. Danie zachowuje swoją świeżość nawet przez 3 dni.
Cebulę pokrój w cienkie piórka i przelej ją wrzątkiem. Pozostaw na sitku do odcedzenia, a następnie osusz ją papierowymi ręcznikami.
Ananasa pokrój w średniej wielkości kostkę wielkości jednego kęsa.
Fasolę umieść na sitku i opłucz pod bieżącą wodą. Zostaw ją do odcedzenia, a następnie osusz, podobnie jak cebulę.