Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka powinna być dobra sałatka do pracy? Oczywiście pyszna i pożywna, ale także dobrze znosząca transport i dłuższe przechowywanie w szczelnym pojemniku. To danie właśnie takie jest – awokado jest prawdziwą bombą witaminową i dodaje sił do działania na cały dzień. Zapewnia bardzo długotrwałe uczucie sytości, dzięki czemu nie będziesz sięgać po przekąski. Ananas i limonka nadają przyjemnej kwaskowatości i przełamują jednak dość mdły smak awokado. Wspaniale też nawadniają organizm.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Składniki
Awokado obierz i usuń pestki. Pokrój je w niewielką kostkę.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, a także skrop sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Wierzch posyp niewielką ilością startego sera.
To dobra sałatka do pracy – wystarczy włożyć ją do szczelnie zamykanego pojemnika i trzymać w lodówce. Danie zachowuje swoją świeżość nawet przez 3 dni.
Cebulę pokrój w cienkie piórka i przelej ją wrzątkiem. Pozostaw na sitku do odcedzenia, a następnie osusz ją papierowymi ręcznikami.
Ananasa pokrój w średniej wielkości kostkę wielkości jednego kęsa.
Fasolę umieść na sitku i opłucz pod bieżącą wodą. Zostaw ją do odcedzenia, a następnie osusz, podobnie jak cebulę.