Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka powinna być dobra sałatka do pracy? Oczywiście pyszna i pożywna, ale także dobrze znosząca transport i dłuższe przechowywanie w szczelnym pojemniku. To danie właśnie takie jest – awokado jest prawdziwą bombą witaminową i dodaje sił do działania na cały dzień. Zapewnia bardzo długotrwałe uczucie sytości, dzięki czemu nie będziesz sięgać po przekąski. Ananas i limonka nadają przyjemnej kwaskowatości i przełamują jednak dość mdły smak awokado. Wspaniale też nawadniają organizm.
Pod koniec lutego na profilach Smaker.pl w mediach społecznościowych zapytali...
Odsłon: 10867
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 63
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 93
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 3180
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 614
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2237
Pod koniec lutego na profilach Smaker.pl w mediach społecznościowych zapytali...
Odsłon: 10867
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 63
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 93
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 3180
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 614
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2237
Składniki
Awokado obierz i usuń pestki. Pokrój je w niewielką kostkę.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, a także skrop sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Wierzch posyp niewielką ilością startego sera.
To dobra sałatka do pracy – wystarczy włożyć ją do szczelnie zamykanego pojemnika i trzymać w lodówce. Danie zachowuje swoją świeżość nawet przez 3 dni.
Cebulę pokrój w cienkie piórka i przelej ją wrzątkiem. Pozostaw na sitku do odcedzenia, a następnie osusz ją papierowymi ręcznikami.
Ananasa pokrój w średniej wielkości kostkę wielkości jednego kęsa.
Fasolę umieść na sitku i opłucz pod bieżącą wodą. Zostaw ją do odcedzenia, a następnie osusz, podobnie jak cebulę.