Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie . Chciałbym wam zaprezentować przepis na efektowną wielkanocną sałatkę . Od klasycznych przepisów odróżnia ją dodatek pieczonej rzodkiewki i jajek marynowanych w soku z buraka. Wypróbuj przepis i zaskocz swoich gości .
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Ugotowane jajka obieramy , przekładamy do szklanego naczynia i zalewamy sokiem z buraka. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Z umytych rzodkiewek odcinamy końcówki i przekrawamy na pół . W misce mieszamy rzodkiewki z oliwą , solą i pieprzem. Następnie wykładamy je na blachę do pieczenia i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
W miseczce przygotowujemy sos do sałaty. Łączymy ze sobą łyżeczkę miodu , łyżeczkę musztardy , oliwę , sok z cytryny , sól i pieprz. Dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą.
Porcję sałaty wykładamy na talerz , polewamy sosem . Wykładamy pieczone rzodkiewki , marynowane jajka pokrojone na ćwiartki i kawałki wędzonego łososia . Smacznego !