Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka z mielonką, papryką i kukurydzą z dodatkiem szczypiorku to pyszne połączenie smaków, oryginalna przekąska, ciekawy i tani pomysł na szybką sałatkę do pracy. Można ją modyfikować według własnych upodobań, zmienić proporcje lub dodać ulubione składniki.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1519
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1393
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 284
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1519
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1393
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 284
Składniki
Mielonkę kroimy w niewielką kostkę i wrzucamy do miski. Czerwoną paprykę również kroimy w małą kostkę i dodajemy do miski z wędliną. Szczypior z dymki siekamy po czym wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami sałatki. Odsączoną z zalewy kukurydzę łączymy z zawartością miski. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.