Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka z mielonką, papryką i kukurydzą z dodatkiem szczypiorku to pyszne połączenie smaków, oryginalna przekąska, ciekawy i tani pomysł na szybką sałatkę do pracy. Można ją modyfikować według własnych upodobań, zmienić proporcje lub dodać ulubione składniki.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1442
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1442
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14954
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Składniki
Mielonkę kroimy w niewielką kostkę i wrzucamy do miski. Czerwoną paprykę również kroimy w małą kostkę i dodajemy do miski z wędliną. Szczypior z dymki siekamy po czym wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami sałatki. Odsączoną z zalewy kukurydzę łączymy z zawartością miski. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.