Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto propozycja dla smakoszy - obok tej sałatki nie można przejść obojętnie. Zachwyca bogatą kompozycją smaków - ostrości sera pleśniowego, słodyczy i kwaskowości żurawiny oraz chrupkością selera naciowego. Raz spróbujesz, będziesz do niej regularnie wracać.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Wybierając selera naciowego zwróć uwagę na łodygi - młode są twarde i sprężyste, stare bywają puste w środku i mają dużo włókien - nie nadają się do sałatki. Poodrywaj łodygi selera i dokładnie umyj je pod bieżącą wodą. Wysusz i usuń wrzeciona z wewnętrznej strony łodygi. Pokrój selera w talarki, od szerszej strony talarki możesz przekroić jeszcze na pół.
Kukurydzę odsącz na sitku, ser pleśniowy pokój w kosteczkę, wsyp żurawinę. Połącz wszystkie składniki, delikatnie mieszając, by nie zgnieść sera. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i majonez. Wymieszaj i odstaw do lodówki, by sałatka "się przegryzła".