Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret .Najłatwiejsza i najsmaczniejsza surówka do obiadu. Lekka i pełna witamin.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3393
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422471
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2377
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3393
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422471
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2377
Składniki
Warzywa. Kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy dosyć drobno. Marchew trzemy na tarce o drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko na tarce o grubych oczkach. Starte jabłko skrapiamy lekko sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do miski.
Sos winegret. Sok z wyciśniętej cytryny łączymy z przyprawami, mieszamy do rozpuszczenia cukru i soli. Następnie wlewamy olej, dodajemy zmiażdżony czosnek i całość porządnie mieszamy. Warzywa tuż przed podaniem na stół łączymy z sosem.
Surówka gotowa!