Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym się podzielić przepisem na pyszną surówkę z młodej kapusty. Surówka jest bardzo smaczna, zdrowa i szybka w przygotowaniu, polecam wypróbować przepis bo naprawdę warto.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści, szatkuję i przekładam do miski. Pomidorki przekrawam na pół i dodaję do kapusty. Koperek i szczypiorek drobno kroję i dodaję do surówki. Dodaję oliwę, sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i ksylitolem. Dokładnie mieszam i odstawiam na około 15 minut, aby surówka przeszła smakiem. Przed podaniem sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Surówka z młodej kapusty jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa