Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko odparzone gruszki z ziołowym serem, syropem daktylowym i płatkami migdałowymi.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 317
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 317
Składniki
W saganku zagotować wodę z cukrem, tymiankiem i goździkami. Zmniejszyć ogień do minimum, kiedy woda przestanie wrzeć wkładamy gruszki i podgotowujemy je przez około 5 minut nie dopuszczając do zagotowania wody. Gruszki po wyjęciu powinny być dość twarde. Studzimy. Ser mieszamy z tymiankiem, natką kolendry i pieprzem. Przestudzoną gruszkę kroimy w 1,5- 2 cm plastry i przekładamy ziołowym serkiem. Gruszki ustawiamy pionowo, polewamy stropem, posypujemy natką kolendry i płatkami migdałowymi. Sałatkę możemy tez zrobić w tradycyjny sposób. Gruszki pokroić, dodać ser, płatki migdałowe, natkę i polać syropem.