Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko odparzone gruszki z ziołowym serem, syropem daktylowym i płatkami migdałowymi.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
W saganku zagotować wodę z cukrem, tymiankiem i goździkami. Zmniejszyć ogień do minimum, kiedy woda przestanie wrzeć wkładamy gruszki i podgotowujemy je przez około 5 minut nie dopuszczając do zagotowania wody. Gruszki po wyjęciu powinny być dość twarde. Studzimy. Ser mieszamy z tymiankiem, natką kolendry i pieprzem. Przestudzoną gruszkę kroimy w 1,5- 2 cm plastry i przekładamy ziołowym serkiem. Gruszki ustawiamy pionowo, polewamy stropem, posypujemy natką kolendry i płatkami migdałowymi. Sałatkę możemy tez zrobić w tradycyjny sposób. Gruszki pokroić, dodać ser, płatki migdałowe, natkę i polać syropem.