Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko odparzone gruszki z ziołowym serem, syropem daktylowym i płatkami migdałowymi.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 398
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 398
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Składniki
W saganku zagotować wodę z cukrem, tymiankiem i goździkami. Zmniejszyć ogień do minimum, kiedy woda przestanie wrzeć wkładamy gruszki i podgotowujemy je przez około 5 minut nie dopuszczając do zagotowania wody. Gruszki po wyjęciu powinny być dość twarde. Studzimy. Ser mieszamy z tymiankiem, natką kolendry i pieprzem. Przestudzoną gruszkę kroimy w 1,5- 2 cm plastry i przekładamy ziołowym serkiem. Gruszki ustawiamy pionowo, polewamy stropem, posypujemy natką kolendry i płatkami migdałowymi. Sałatkę możemy tez zrobić w tradycyjny sposób. Gruszki pokroić, dodać ser, płatki migdałowe, natkę i polać syropem.