Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko odparzone gruszki z ziołowym serem, syropem daktylowym i płatkami migdałowymi.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1764
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 257
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 242
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1764
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 257
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 242
Składniki
W saganku zagotować wodę z cukrem, tymiankiem i goździkami. Zmniejszyć ogień do minimum, kiedy woda przestanie wrzeć wkładamy gruszki i podgotowujemy je przez około 5 minut nie dopuszczając do zagotowania wody. Gruszki po wyjęciu powinny być dość twarde. Studzimy. Ser mieszamy z tymiankiem, natką kolendry i pieprzem. Przestudzoną gruszkę kroimy w 1,5- 2 cm plastry i przekładamy ziołowym serkiem. Gruszki ustawiamy pionowo, polewamy stropem, posypujemy natką kolendry i płatkami migdałowymi. Sałatkę możemy tez zrobić w tradycyjny sposób. Gruszki pokroić, dodać ser, płatki migdałowe, natkę i polać syropem.