Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wegański przepis na pożywną sałatkę. Tylko strączki, warzywa i owoce. Kilka minut krojenia i gotowe
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
W miseczce przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy sok pomarańczowy z oliwą i sosem sojowym. Doprawiamy dużą szczyptą pieprzu.
Wypłukaną ciecierzycę polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką ostrej papryki, łyżeczką wędzonej papryki i łyżeczką czosnku w proszku. Mieszamy i przesypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Ananas i paprykę kroimy w kostkę.
Do dużej miski wsypujemy ugotowany makaron. Dodajemy upieczoną ciecierzycę, kukurydzę konserwową, pokrojoną paprykę i ananasa. Wlewamy przygotowany sos i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy na godzinę do lodówki. Smacznego!