Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wegański przepis na pożywną sałatkę. Tylko strączki, warzywa i owoce. Kilka minut krojenia i gotowe
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 783
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5569
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9407
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 200
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 783
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5569
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9407
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 200
Składniki
W miseczce przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy sok pomarańczowy z oliwą i sosem sojowym. Doprawiamy dużą szczyptą pieprzu.
Wypłukaną ciecierzycę polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką ostrej papryki, łyżeczką wędzonej papryki i łyżeczką czosnku w proszku. Mieszamy i przesypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Ananas i paprykę kroimy w kostkę.
Do dużej miski wsypujemy ugotowany makaron. Dodajemy upieczoną ciecierzycę, kukurydzę konserwową, pokrojoną paprykę i ananasa. Wlewamy przygotowany sos i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy na godzinę do lodówki. Smacznego!