Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna grecka sałatka, która może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z mięsem upieczonym na grillu. Oryginalna sałatka Horiatiki składa się z soczystych, dojrzewających w słońcu pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli, oliwek i sera feta. Całość powinna być obficie skropiona oliwą i doprawiona solą, pieprzem oraz oregano. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwile.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1315
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1305
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 237
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1315
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1305
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 237
Składniki
Ogórki, pomidory i paprykę myjemy. Ogórki kroimy w plasterki, pomidora i paprykę w kostkę.
Czerwoną cebulę obieramy, kroimy w talarki.
Do miski przekładamy pokrojone warzywa. Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i oliwki. Horiatiki polewamy oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Sałatkę grecką mieszamy.
Oryginalną grecką sałatkę Horiatiki możemy serwować jako samodzielne danie lub podać do pieczonego mięsa. Doskonale sprawdzi się na grillu.