Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta inna sałatka do obiadu może pełnić rolę alternatywy nie tylko dla sałaty, ale też dla dodatku skrobiowego. Całość jest aromatyczna, pyszna i prosta w przygotowaniu. Kwaskowaty dressing podkreśla smak ziemniaków i jajek, a pomidory przyjemnie orzeźwiają i nawadniają organizm. To danie idealne na letnie dni, kiedy nie masz ochoty na nic ciężkiego, a delikatnego i lekkiego. Wystarczy zaledwie kilka składników i odrobina czasu, by zaskoczyć wszystkich domowników czy gości. Sałatka będzie też świetnym pomysłem na imprezę, grilla ze znajomymi czy spotkanie rodzinne.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź je i odstaw.
Pomidory pokrój w kostkę, odciskając nadmiar soku. Szalotkę bardzo drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie warzywa razem w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki sosu. Zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Jajka ugotuj na twardo, obierz je i drobno posiekaj. Posiekaj też natkę pietruszki. Wymieszaj je razem i posyp nimi wierzch sałatki. Całość wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Podawaj na zimno.
Tę inną sałatkę do obiadu przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.